Pronkstukken Leonarduskerk Zoutleeuw in uw huiskamer

28 maart 2021 | 22u07 | Gepost door rik.poulman@te…
marianum
Tijdens de Erfgoeddag (dit jaar gespreid over twee dagen) kan je via digitale weg enkele unieke topstukken van de Sint-Leonarduskerk bij jou thuis in de woonkamer bekijken.

“Het gaat om tien geselecteerde en verlichte topstukken, waaronder het pas geconserveerde Marianum uit 1534 en het St.-Leonardusretabel uit de tweede helft van de vijftiende eeuw”, verduidelijkt conservator Ward Hendrickx. “Ze worden kort historisch en artistiek toegelicht, gevolgd door een gedicht of een prozatekst, die met het besproken kunstwerk harmonieert, en een stemmig muzikaal intermezzo. Het wordt dus een gevarieerd samenspel van licht, beeld, literatuur en klank in avondlijke sfeer.”

De nocturne kan bekeken worden op scherm in de Sint-Leonarduskerk op zaterdag 24 en zondag 25 april telkens van 14 tot 17 u. op voorwaarde dat de coronamaatregelen een fysiek bezoek aan de kerk toelaten. De opname is ook beschikbaar via de stedelijke website en de facebookpagina van de stad, in samenwerking met Ward Hendrickx, Guido Coningx, N. Smets en Liza Herremans (muziek).

Thuis te volgen op 24 en 25 april van 0 tot 23.59 u. via http://www.zoutleeuw.be

Lees meer over