Kinderen laaiend enthousiast over zomerschool in Zoutleeuw

zomerschool zoutleeuw
De zomerschool in Zoutleeuw zit er grotendeels op. “Het werd een boeiende ervaring voor 18 kinderen uit de stad”, zegt Anneliese Verellen van het Huis van het Kind STORZO.

De tweede editie van de zomerschool vond plaats in cultuurzaal “De Passant” van 26 juli tot 6 augustus. De stad stond samen met het Huis van het Kind van de vzw Storzo in voor de praktische organisatie. In totaal namen er 18 lagere schoolkinderen uit het 1ste, 2de en 3de leerjaar aan deel.

In de voormiddagen gingen de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met het oog op herhaling van de leerstof.  In de namiddagen konden de kinderen zich volledig uitleven tijdens een uitgebreid activiteitenaanbod. Zo werden er kampen gebouwd, circusactiviteiten gedaan, was er een sessie kinderyoga, een ezeltrektocht in het Vinne en werden er allerlei spelletjes gespeeld.

Anneliese: “De kinderen waren laaiend enthousiast. Het succes van deze organisatie is te danken aan de inzet van de vrijwillige lesgevers, animatoren en aan de medewerkers van het Huis van het Kind. De organisatie wordt financieel ondersteund door de Vlaamse Overheid, waardoor het aanbod voor de kinderen gratis is. Het Huis van het Kind ondersteunt een gelijkaardig initiatief in Linter.”

     

Lees meer over