Het Kom op tegen Kanker-wandelpad in Zoutleeuw heeft iets bijzonders

6 juli 2021 | 21u23 | Gepost door rik.poulman@te…
Kom op tegen kanker
Het eerste medicijn dat ooit beschikbaar was voor mensen en dieren is de natuur. Het is de simpele verklaring waarom Kom op tegen Kanker en Natuurpunt een Kom op tegen Kanker voorstelt in het provinciaal domein Het Vinne. “Niks is zo belangrijk als gezondheid en als we daar een portie natuur en cultuur aan kunnen toevoegen, dan doen we dat met plezier”, zegt Walter Rycquart, algemeen directeur Natuurpunt.

Voor wie het zou ontgaan zijn, de provincie Vlaams-Brabant heeft de voorbije maanden hard gewerkt in haar provinciaal domein in Zoutleeuw om het grootste natuurlijk binnenmeer in Vlaanderen weer gezond te maken. “Wij zijn dan ook blij dat Kom op tegen Kanker gekozen heeft voor ons provinciedomein voor haar Vlaams-Brabantse wandelpad. Deze groene long met zijn kalmerend meer is een ideale plaats om tot rust te komen. Het wandelpad versterkt ook het recreatieve aanbod van ons domein”, aldus Ann Schevenels, gedeputeerde provinciale domeinen.

Het wandelpad in Het Vinne is 5,5 km lang. Ongeveer halverwege staat de paal met het gedicht van Lisette Ma Neza, met uitzicht op het binnenmeer. De dichteres staat bekend om haar scherpe pen en gaat in haar gedichten op zoek naar haar eigen identiteit.

Voor Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker is de keuze voor het Vinne een evidentie: “Wandelen is gezond, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wanneer je wandelt in de natuur kan je helemaal tot rust komen en even alles loslaten. Ook wie al ziek is, heeft baat bij beweging. Het verbetert het dagelijkse functioneren en welzijn, helpt om een behandeling vol te houden, bevordert het herstelproces en vermindert de kans op herval. Met ons Kom op tegen Kanker-wandelpad willen we bezoekers van Het Vinne de mogelijkheid geven om te genieten van de natuur en even stil te staan bij het gedicht dat Lisette speciaal voor dit wandelpad schreef.”

KOTK

Lees meer over