WK-wielrennen zorgt ook in Tremelo voor gewijzigde verkeerssituatie

wk wielrennen tremelo
Van vrijdag 24 tot zondag 26 september passeren de deelnemers aan het WK-wielrennen de gemeente Tremelo. De wegritten starten in Antwerpen met aankomst in Leuven. De renners komen vanuit Keerbergen de gemeente Tremelo binnen en rijden via de Kruisstraat en het rondpunt langs de Werchtersebaan naar Werchter. Het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt vanaf twee uur voor passage tot een half uur na passage. Alle kruispunten en zijstraten worden afgesloten door nadars met C3-bord, verboden toegang in beide richtingen voor iedere bestuurder. Langs het volledige parcours geldt een parkeerverbod.

Dat weekend worden er in de gemeente, in het kader van de passage, ook enkele activiteiten georganiseerd. Zo komt de WK roadshow, een rondreizend wielerbelevingsdorp, naar de Balenberg. Hier wordt onder meer in de KOERSbus teruggeblikt op de meest memorabele momenten van 100 jaar WK wielrennen. 

In de Mobiele Activatie Unit kan je aan het WK-parcours deelnemen op een virtuele fiets of tegen de tijd een iconische helling beklimmen. Je kan er ook een blik op de toekomst werpen en kijken hoe de koersfiets van de toekomst eruit gaat zien of welke materialen voor een revolutie zorgen in de wielersport.

Kinderen kunnen buiten deelnemen aan het fietsbehendigheidsparcours voor kampioenen en je kan er een ruim gamma van aangepaste fietsen uitproberen, op maat van G-sporters.

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september wordt er tenslotte op de parking naast café Het Raadshuis, gelegen in het centrum van Tremelo, tal van randanimatie voorzien zoals een groot LED scherm, een recreatief dartstornooi, live muziek en veel meer. 

Voor de volledigheid geven we u het programma van de koers nog mee. 

 • Vrijdag 24 september
  Mannen U23: passage Tremelo rond 14.40 uur
  Parcours: Keerbergen > Nieuwstraat > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter
 • Zaterdag 25 september
  Dames Elite: passage Tremelo rond 13.30 uur
  Parcours: Keerbergen > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter
 • Zondag 26 september
  Mannen Elite: passage Tremelo rond 11.30 uur
  Parcours: Keerbergen > Kruisstraat > rondpunt > Werchtersebaan > Werchter

Lees meer over