Sint-Annaschool uit Baal zette in op mobiliteit

mobiliteit
De Sint- Annaschool uit Baal organiseerde tal van activiteiten in het kader van de week van de mobiliteit. Zo konden de oudste leerlingen onder meer kennis maken met de gevaren van de dode hoek door in realiteit te ontdekken wat de bestuurder al dan niet achter het stuur van een vrachtwagen ziet.

Daarnaast werden er afgelopen week ook wieltjesdagen voor de leerlingen georganiseerd. Die dagen mochten ze hun step, rolschaatsen, skateboard, buggy of traktor naar school meebrengen.

"We hebben ons fietswinkeltje ook weer opgestart", vertelt juf Ellen. "De kinderen weer volop sparen op hun fietskaart. Hier krijgen ze enkel een stempel wanneer ze op een veilige manier al fietsend naar school komen. Dit wil zeggen: in fluo, met helm op en met een reglementaire fiets. We willen kinderen duidelijk maken dat het dragen van fluo de zichtbaarheid in het verkeer enorm verhoogt en dat het dragen van een helm voor extra bescherming zorgt."

De school nam ook deel aan de jaarlijkse Strapdag van het octopusplan. "Onze school wil kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen", aldus nog de juf. "Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.  Ook dit jaar deed iedereen weer super goed hun best en stond onze fietsenstalling toch weer goed vol."

Ook in de klassen werd er gewerkt rond verkeer. Zo gingen er klassen naar het verkeerspark, deden sommigen een wandeling in de schoolomgeving en maakten ze zo kennis met enkele verkeersborden en afspraken.

 

mobiliteit

Lees meer over