Riolering voor vijf straten op komst

6 november 2020 | 09u26 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Holsbeek krijgt subsidies voor vier rioleringsprojecten
Op maandag 16 november starten de werken aan de verbindingsriolering in de Domstraat, Baalsebaan, Schaluinstraat, C. Huysmansstraat en Monnikstraat. Aquafin en gemeente Tremelo organiseren op donderdag 12 november een online vragenmoment voor bewoners.

De Pano reportage onthulde deze week nog dat 400.000 Vlaamse woningen nog niet zijn aangesloten op de riolering. In Tremelo zijn er dat binnenkort toch al 5 straten minder. Daar starten op maandag 16 november rioleringswerken. Want ook in Tremelo loopt het afvalwater van ruim 700 Tremelonaren vandaag nog ongezuiverd in de Grote Loop en in de Remerstraatloop. Met deze werken komt daar verandering in. Het afvalwater zal in de toekomst immers worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Rotselaar. Het regenwater wordt op vraag van de provincie Vlaams-Brabant gebufferd en vertraagd afgevoerd naar de Leibeek, de Grote Loop en de Remerstraatloop.

In deze straten wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd waarbij afval- en regenwater apart worden afgevoerd. Deze werken verlopen gefaseerd en zullen ongeveer 19 maanden duren.

De eerste fase van de werken start in de Domstraat op maandag 16 november. Aquafin en gemeente Tremelo nodigen de bewoners uit voor een online, interactief vragenmoment op donderdag 12 november. Op dit vragenmoment kan men vragen stellen aan de vertegenwoordigers van Aquafin, de gemeente Tremelo, het studiebureau en de aannemer. Inschrijven kan tot en met maandag 9 november via het Contactcenter van Aquafin via 03 450 45 45 of per mail naar contact@aquafin.be met vermelding “Infosessie Tremelo” en het tijdslot van keuze (17.00 uur, 18.15 uur of 19.30 uur).

Lees meer over