Aantal vaccinaties daalt weer in Rotselaar

vaccinatiecentrum rotselaar
Volgende week worden er 1365 vaccins geplaatst in het vaccinatiecentrum van Rotselaar. Een groot verschil met het aantal vaccins van de vorige week waarin er 2511 prikjes konden gezet worden. Omdat het aantal vaccins lager is zullen de 1365 vaccins op 1 dag worden geprikt. Zo vaccineren ze op woensdag van 8 uur tot 20 uur met 4 lijnen open.
"Het zal een mix zijn van de bevolkingsgroep boven de 65 jaar en personen met een onderliggende aandoening", aldus centrumcoördinator Werner Van Nuffelen. "Ondertussen zal er ook reeds gestart worden met de thuisvaccinaties. Deze zullen ook de weken die volgen nog verder gaan."

De 3 gemeenten die gebruik maken van het vaccinatiecentrum Rotselaar, zijnde Rotselaar, Holsbeek en Tremelo, bereiken ze nu een vaccinatiegraad boven de 29%.

Voor vaccinatiecentrum Kampenhout zal het aantal vaccins dat volgende week zat gezet worden ook lager zijn ten opzichte van de 4791 vaccins de week ervoor. Zo zullen er volgende week in Kampenhout 2730 vaccins gezet worden. Daar wordt geprikt op woensdag en zaterdag bij de 70- tot 67-jarigen.

"Op dit moment hebben binnen onze Eerstelijnszone Leuven Noord (Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Tremelo, Rotselaar en Holsbeek) al bijna 18.000 personen hun eerste prikje gekregen", aldus nog Van Nuffelen. "Ons doel is om zeker nog 45.000 personen in de vaccinatiecampagne zo snel als mogelijk te vaccineren." Al zal het ook de week nadien nog op een iets rustiger tempo verder gaan. 

"Samen met de ons hele team staan we te trappelen om iedereen zo snel als mogelijk aan de beurt te laten komen", aldus nog de coördinator. "Vanuit Vlaanderen hebben ze ons verzekerd dat we vanaf mei een significante verhoging van de leveringen van vaccins zullen krijgen. Dus blijven we wel hoopvol dat er vanaf mei veel meer personen per week aan bod zullen komen."

Lees meer over