Steunmaatregel voor taxisector

taxi
Tiense taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs worden dit jaar vrijgesteld van de jaarlijkse retributie voor het uitbaten van hun beroep. De maatregel moet nog wel bekrachtigd worden door de gemeenteraad.

“Het betreft een lokaal initiatief bovenop de steunmaatregelen van de Vlaamse en federale overheid”, zegt schepen van financiën Bram Delvaux. “De impact van de coronacrisis op de taxisector is zwaar. Omdat onder andere de toeristische en vrijetijdssectoren en het luchthavenverkeer stilvielen, kent de sector een groot omzetverlies.”

Schepen Delvaux: “Daarom wil de stad de retributie op voertuigen bestemd voor de exploitatie van een taxidienst schrappen voor het jaar 2020. Met deze vrijstelling geven we gevolg aan hun verzoek om voor extra ademruimte te zorgen om deze crisis door te komen. Taxidiensten of zelfstandige taxichauffeurs die de retributie al betaald hebben, krijgen het bedrag teruggestort.”

Tienen nam eerder al een resem fiscale en andere maatregelen om de ondernemers te ondersteunen. Zo werd de terrassentaks geschrapt, werden inningen van lokale ondernemersbelastingen opgeschort en werd er een promofonds opgericht voor gezamenlijke acties ter ondersteuning van de lokale handel. De maatregel voor de taxibedrijven wordt op donderdag 25 februari ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees meer over