Snelrecht voor weerspannigheid tijdens politiecontrole

31 oktober 2020 | 08u32 | Gepost door annpeeters
Illegale winkeldief na achtervolging klem gereden in Boortmeerbeek
In de nacht van zaterdag op zondag 25 oktober hield de politie een voertuig tegen, waarvan de passagiers zich niet aan de avondklok hielden, maar de inzittenden waren niet van plan om te stoppen en stelden zich weerspannig op tegenover de agenten.

In de nacht van zaterdag op zondag 25 oktober om 01.30 uur zag een ploeg van PZ Getevallei een auto rijden op de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren.

De auto bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf personen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit de auto en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte en wilde verwijderen voor verdere controle, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.

Lees meer over