Skeelerclub Tienen meteen goed voor 4 gouden medailles op 1ste tornooi

skeelers
Zaterdag stond voor het eerst nog eens een skeelerwedstrijd op het programma. “De wedstrijdhonger bij onze leden is bijzonder groot”, verzekert Magali Matagne van skeelerclub RSC Tienen, “het was immers sinds september 2020 geleden dat de renners nog eens tegenover elkaar stonden in een wedstrijd.”

RSC Tienen stond meteen aan de start met 14 renners, waarvan 5 nieuwkomers: Doutzen, Luca, Wout, Kobe en Danse. Voor sommigen was de Vesmaco-piste van Zandvoorde (Oostende) toch wel even wennen. De ongekende ondergrond van de piste weerhield Doutzen Camps er niet van om in haar eerste wedstrijd een derde plaats binnen te halen bij de miniemen meisjes. “Ook onze miniemen jongens stonden hun mannetje”, vertelt Magali. “Drie Tiense renners stonden tegen drie renners van de thuisploeg. Luca Lemmens veroverde een mooie bronzen medaille. Wout Lentacker werd, ondanks enkele spijtige valpartijen, knap vierde en onze benjamin Kobe Honshoven legde beslag op de vijfde plaats. De toekomst is verzekerd.”

Bij de pupillen jongens zorgde Leander Deroye voor enkele spannende duels met een renner van Zandvoorde. Leander won deze duels en werd eerste in zijn categorie. Lucas Brouwers vocht als een leeuw en werd uiteindelijk zesde. De scholieren meisjes was een Tiens onderonsje. Er stond geen maat op Elise Bergé en Amélie Ignoul. Beide renners reden ver voor de andere renners uit. Elise behaalde goud, Amélie zilver. Danse Emmerechts, debutant en een jaar geleden nog niet op skeelers, liet zien dat ze de goede drive heeft en werd tiende.

Sugar Cup

Ook bij de scholieren jongens  gaf Lenn Kusters iedereen het nakijken en legde beslag op de hoogste trede van het podium.  Lukas Reynaerts pakte een mooie zesde stek.

Magali Matagne: “Bij de cadetten jongens was er een sterk kwartet met 2 renners van Tienen en 2 renners van Heverlee die de wedstrijden naar hun hand zetten. Lowie Dekens mocht de bronzen plak mee naar Tienen brengen, Vik Reynaerts (eerstejaars cadet) werd vierde. En last but not least werd er uitgekeken naar de wedstrijden bij de Jeugd Heren. Laurens Bergé reed beresterke wedstrijden en werd verdiend eerste in zijn categorie.”

Vik Reynaerts en Laurens Bergé nemen eind juni deel aan de internationale wedstrijd in Wörgl (Oostenrijk). Het is nu hoopvol uitkijken naar de Tiense wedstrijd Sugar Cup in 2 manches op zondag 8 en zondag 29 augustus.

Lees meer over