Nu ook 2 leerlingen in 2de leerjaar Tiense Immac besmet, klas moet thuis blijven en iedereen wordt getest

Immac Tienen
Opnieuw is een klas in de Tiense basisschool Immac getroffen door het coronavirus. Nadat dinsdag de leerlingen van een vierde jaar thuis moesten blijven, geld dat woensdag 20 oktober voor de leerlingen van een klas in het tweede jaar. In de klas zijn 2 leerlingen besmet door het virus.

Directeur Robbe Hindrycxk is niet verbaasd: “Natuurlijk is het geen leuk nieuws en het creëert ergens wel een soort angst maar dat is normaal. Zelf blijf ik er kalm en rustig onder en sta ik in nauw contact met de mensen van het CLB die de situatie op de voet volgen. In scholen, zoals deze, heb je enerzijds familiegerelateerde besmettingen, er gaan hier meerdere broers en zussen naar school, maar ook de naschoolse activiteiten waar kinderen elkaar zien spelen een rol. Daar kunnen we zelf niet veel aan doen maar we kunnen wel terugvallen op de contacttracing wanneer iemand besmet blijkt. Er is zeker geen reden tot bezorgdheid. Het is wel een feit dat dit op korte tijd de tweede klas is maar we blijven volhouden en de coronamaatregelen strikt opvolgen.”

Extra voorzichtig

Volgens de directeur zijn de leerkrachten nu nog extra voorzichtig en doen ze veel sneller weer het mondmasker op. “Al onze leerkrachten zijn gevaccineerd zoals het hoort en daar hebben we ook geen besmettingen genoteerd. Vandaag kwamen al een aantal leerlingen van het vierde jaar terug naar school, voor die van het tweede jaar is het afwachten op het resultaat van hun testen.”

Kinderen die een negatieve test afleggen, mogen daarna meteen weer naar de klas, zij die positief testen, moeten een week in quarantaine.  

Lees meer over