Live uitgevoerde klassieke concerten kunnen weer in Tienen

4 juni 2021 | 16u18 | Gepost door rik.poulman@te…
klassiek
“Klassiek in de Kapel”, het initiatief van Bart Debbaut en Jacques Kinnaer, dat na amper anderhalf jaar door corona zijn activiteiten tijdelijk moest opbergen, vliegt er meteen weer in met deze maand nog twee topconcerten op 12 en 25 juni. Het aantal plaatsen blijft beperkt.

“Eindelijk”, klinkt een zucht van opluchting bij de twee organisatoren. Na 228 dagen organiseren we eindelijk terug twee concerten met publiek.

Het ensemble Kapellmeister dat op 12 juni het podium mag betreden, wil op een historische en verfrissende wijze de muzikale kern van Duitse barokmuziek naar het publiek overbrengen: ontroering en reflectie, spektakel en verwondering. Zo houden solocantates en kamermuziek het evenwicht tussen het religieuze en profane, het meditatieve en het concertante. “De musici van Kapellmeister ontmoetten elkaar op de Vlaamse podia”, vertelt Jacques Kinnaer. “Ze treden op in barokensembles als Bachplus, Vlaams Radio Koor, Anima eterna, Ricercar Consort en Il Gardellino. Met virtuoze concerti en sopraancantates illustreren ze de Italiaanse invloed in het 18de-eeuwse Duitsland.”

Tijdens dezelfde avond vertolkt de Belgische topvioliste Ann Cnop het vurige vioolconcerto in a mineur van Johann David Heinichen en brengt zo het Venetië van Vivaldi naar Dresden waar Heinichen Kapelmeester was.

Voor de liefhebber van klassieke muziek klinken namen als Saint-Saëns, Rossini, Puccini en Rachmaninov gegarandeerd als muziek in de oren. Mavroudes Troullos en Roberta Brambilla brengen op 25 juni werken van deze en andere componisten in een unieke bezetting van fagot en harp, waarbij de warme klanken van de fagot wonderwel passen met de delicaatheid van de harp.

Beide concerten gaan door in De Kruisboog in Tienen. Voor info en tickets vind je informatie via http://www.klassiekindekapel.be/

Lees meer over