Kom jij ook aan de start van het Tiens kampioenschap tijdrijden?

Fietsersbond
Op zondag 19 september, de dag van het WK tijdrijden, organiseert Fietsersbond Tienen een autoloze zondag in de suikerstad. Tegelijk vindt hier het eerste Tiense kampioenschap tijdrijden plaats.

Het belooft een leuke dag te worden waarin ook een vleugje competitiviteit wordt gestopt. De wedstrijden worden gereden zonder elektrische ondersteuning. Iedereen kan deelnemen met een elektrisch aangedreven fiets, maar dan wel met ontkoppelde batterij. Bedoeling van het evenement is er een leuke dag van te maken. Streetfood zorgt voor hapjes en drankjes.

De exacte timing van de wedstrijden zal afhangen van het aantal inschrijvingen. Vanaf 14 u. wordt er gestart. Vanaf 13 u. kan er worden aangemeld. Er zijn wedstrijden voor stadsfietsen, zowel voor dames als voor heren en voor cargofietsen, eveneens voor dames en heren. Daarnaast wordt ook een estafette betwist voor racefietsen. Tussendoor kan ook het echte WK tijdrijden op groot scherm worden gevolgd. Alle wedstrijden starten op de Waaiberg in Tienen.

Info en inschrijvingen: https://www.fietsersbond.be/tiens-kampioenschap-tijdrijden.

Lees meer over