Jolien uit Tienen wordt niet het derde lid van K3: "Ik droom al van andere zaken, misschien The Voice"

Jolien K3
Jolien Noé (20) uit Tienen wordt in elk geval niet het nieuwe K3-lid. Tot vandaag deed ze mee aan de audities maar net voor de opnames van de tv-reeks kreeg ze te horen dat ze niet langer in de running is: “Ik laat het hier zeker niet bij en blijf proberen”

Jolien deed de ene auditie na de andere, uiteindelijk was ze bij de laatste 1.442 kandidaten van de oorspronkelijke 22.690 in de zoektocht naar het nieuwe K3-lid, nadat Klaasje Meijer besloot om de meidengroep te verlaten.

Eind april was er een nieuwe selectieronde en dat resultaat zou ze pas eind mei krijgen, nu dus. “Ik had net een fotoshoot gedaan toen ik de mail binnen kreeg en ik voelde toen al dat ik er niet bij zou zijn. De fotografe zat bij mij en hield mijn hand vast toen ik de mail open deed, mijn gevoel bleek te kloppen want het was er eentje om te zeggen dat ik niet langer in de running zat, heel even stortte mijn wereld in.”

Nieuws kwam hard binnen

Het nieuws kwam hard binnen maar aan opgeven denkt het jonge zangtalent niet meteen. “Ik geef toe dat ik effe geweend heb en het toch wel moeilijk had, maar intussen heb ik mij opgekrikt en heb ik besloten nieuwe horizonten op zoeken. Destijds deed ik al eens mee aan The Voice. Voor ik hieraan deelnam had ik er al over nagedacht om mij opnieuw in te schrijven, maar twee tegelijk is moeilijk he. Ik nam voor het eerst deel toen ik 12 was en het was niet meteen mijn beste prestatie, ik was te zenuwachtig. Uiteindelijk haalde ik wel de top 80 op 3000 kandidaten, ik wil nu beter doen.”

Ze heeft alvast één extra troef want toen ze zich inschreef voor de wedstrijd wist haar vriend Nick niet eens van haar deelname, vandaag steunt hij haar. ”Toen ik misschien door mocht naar de selectie, die op tv zou worden uitgezonden, heb ik hem ingelicht. Ik wilde dit eerst doen met de hele familie erbij maar uiteindelijk heb ik het hem eerder verteld, hij had al iets gehoord en wilde meer weten. Gelukkig was hij heel blij en stond hij volledig aan mijn kant, dat is heel fijn.”

Hoop op betere tijden

Los van alles hoopt Jolien dat de coronamaatregelen optredens weer toelaten. “Dat mis ik zo hard, het contact met het publiek. Laat ons ook hopen dat mijn K3 avontuur niet onopgemerkt blijft en dat het  toch nieuwe kansen creëert. Ik wil echt zoveel mogelijk weer voor een publiek staan, er zijn wel enkele opportuniteiten en ik hoop dat het doorgaat want ik mis het contact met de fans heel hard.  Mijn job ervan maken hoeft niet echt, maar als hobby is dit heel leuk en het mag heel zeker nog een beetje meer zijn, anderzijds als het kan zal ik geen neen zeggen”, besluit ze lachend.

Nog één keer toont Jolien haar kunnen in onderstaande video. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over