Boeiende muzikale ontdekkingsreis met Tiense “Klassiek in de kapel”

6 februari 2021 | 10u10 | Gepost door rik.poulman@te…
Klassiek in de kapel
“Klassiek in de kapel”, een vereniging die twee jaar geleden werd opgericht om klassieke concerten met jonge gezelschappen te organiseren, pakt uit met een nieuw initiatief: een muzikale zoektocht naar minder bekende klassieke componisten.

“’Het ABC van de niet zo bekende componist’ ging in première op het YouTubekanaal van ‘Klassiek in de Kapel’’’, verduidelijkt Bart Debbaut, een van de initiatiefnemers. “In de eerste aflevering brengen wij een videoportret van Emanuele d'Astorga., een Spaans-Italiaanse componist van eind 17de, begin 18de eeuw.” Aan te bevelen voor wie in drie minuten iets wil bijleren.

“Klassiek in de Kapel” ontstond begin 2019 als pop-up concept in de kapel van het oude College met de bedoeling om het aanbod aan oude en klassieke muziek in Tienen en omstreken te verhogen. Vanaf het eerste concert was deze pop-up een zodanig succes dat het moeilijk anders kon dan dat het verder gezet zou worden. De pop-up "Klassiek in de Kapel" groeide intussen uit tot een vzw. De doelstelling blijft nog steeds dezelfde: klassieke artiesten en ensembles een podium geven, en het publiek uit Tienen en omstreken blijven verrassen met de mooiste oude en klassieke muziek.

Heel wat concerten van de tweede reeks moeten door de coronacrisis verplaatst worden naar een latere datum.

Wie de online activiteiten van de vzw wil volgen, kan daarvoor terecht op http://www.klassiekindekapel.be/

Lees meer over