Bedevaartseizoen van start

28 April 2021 | 09u38 | Gepost door redobra@telenet.be
Basiliek
Traditiegetrouw komen in de maand mei heel wat groepen bedevaarders uit alle windrichtingen naar Scherpenheuvel. De coronamaatregelen laten dergelijke evenementen momenteel niet toe. Bedevaarders zijn uiteraard wel welkom om in hun eigen bubbel een bezoek aan Scherpenheuvel te brengen.

De start van het bedevaartseizoen op 1 mei betekent traditiegetrouw dat heel wat groepen bedevaarders uit alle windrichtingen naar Scherpenheuvel komen. De huidige coronamaatregelen laat dergelijke evenementen niet toe. Met tientallen of zelfs honderdtallen wandelaars vanuit een bepaald(e) dorp/stad op éénzelfde dag naar Scherpenheuvel op bedevaart komen kan dus jammer genoeg niet.

Wie toch zijn jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel niet wil missen, roepen we op om in zijn toegelaten bubbel op een zelf gekozen moment, verspreid over de volgende maanden, naar Scherpenheuvel te komen.

Burgemeester Manu Claes stelt: “Op die manier vermijden we een enorme drukte rond de basiliek en kan iedereen in alle veiligheid van zijn bezoek aan Scherpenheuvel genieten. Indien er versoepelingen zouden worden aangekondigd, wordt dit geëvalueerd en bijgestuurd.”

Rozenkrans volgen op televisie

“Sinds 1 maart wordt het dagelijks bidden van de rozenkrans vanuit de basiliek uitgezonden op Eclipstv, dit telkens om 9 u. Zo geven we iedereen de kans om de viering in alle rust en veiligheid te volgen.”, zegt pastoor Luc Van Hilst.

Eclipstv kunt u vinden op uw tv-toestel op: Telenet: 51  |  Orange: 39  |  Proximus: 90 – 340  |  TV Vlaanderen: 13

Lees meer over