Leuvense Dorien moest het in de finale afleggen tegen Diestse Gino die Bestemming X won: "Ik leerde mezelf beter kennen"

In de finale moest Dorien het afleggen tegen Gino

De Leuvense Dorien Draps (28) haalde het in het VTM-programma Bestemming X net niet van Gino uit Diest. In de finale moest ze het nipt tegen hem afleggen. “Het was meer dan spannend maar ik gun Gino zeker de overwinning. Ik heb vooral mezelf beter leren kennen en kweekte ook zelfvertrouwen, daar was het mij dan ook om te doen.”

Zelf reisde Dorien al heel wat en ze heeft ook een eigen reis- en wandelblog, Op Wandel. “Eén van mijn volgers wees mij op het feit dat VTM kandidaten zocht voor een nieuw programma. De beelden van de teaser waren veelbelovend en beloofden avontuur, het werd uiteindelijk een bus. Zelf ben ik echt een natuurmens en ben ik super graag buiten, 24 dagen opgesloten zitten in een bus was dan ook niet meteen mijn dagelijkse habitat. Enerzijds was ik een beetje teleurgesteld maar anderzijds was het ook heel cool.”

Aanvankelijk was winnen niet belangrijk

Aanvankelijk dacht de Leuvense niet meteen aan winnen en ook het prijzengeld was niet meteen een reden om mee te doen. “Ik wist eerst niet dat er ook 50.000 euro te verdienen viel, dat hoorde ik pas bij het begin van de opnames. Ik was vooral blij dat ik de eerste ronde overleefde en er niet meteen uit moest. In de finale deed vooral het Dr.Bibber spel mij de das om. Ik was wellicht nerveus maar het was een combinatie van alles samen. Wanneer er camera’s op je neus staan te kijken, voelt dat sowieso vreemd aan, een beetje zoals mensen die je observeren wanneer je iets moet doen, dat maakt me ook meteen zenuwachtiger.Uiteindelijk moet je ook een beetje geluk hebben maar ik gun het Gino meer dan hoor. Het was vooral psychologisch een hele uitdaging en we wisten ook niet wat komen zou. Enerzijds moet je op elkaar steunen maar anderzijds speel je ook tegen elkaar. Ik had vooral goesting om mijn grenzen te verleggen en ik had eigenlijk niet verwacht dat ik geselecteerd zou worden. Ik ben er wel blij om want het was een fantastisch avontuur”, vertelt Dorien die vooral haar grenzen verlegde door deel te nemen aan het programma.

Lees verder onder de foto. 

Dorien
Gino bleek net te sterk voor Dorien: "Ik gun het hem van harte hoor"

Beetje BV

“Ik stapte wat onzeker in de bus en in de eerste afleveringen bleef ik ook wat op de achtergrond. Ik voelde mezelf groeien doorheen het programma en ik ben er zeker rijker uit gekomen, ook met meer zelfvertrouwen. Ik vind het ook heel fijn dat ik er veel toffe mensen heb leren kennen. Wij zijn zowat de pioniers van het eerste seizoen en dat neemt niemand ons nog af. Ik heb nog maar eens ondervonden hoe belangrijk de buitenlucht en de natuur voor mij zijn. Ik denk dat ik de komende tijd niet meteen nog in een geblindeerde bus stap.”

Intussen wordt Dorien ook wel herkend op straat maar dat vindt ze niet erg. “Ik kom niet zo vaak op drukke plaatsen maar wanneer ik dat wel doe, word ik wel herkend. Jonge mensen kijken blijkbaar naar mij op omdat ik ook mijn emoties toonde in het programma en dat vind ik wel positief. Dat ik mensen kan tonen dat het oké is om je emoties te tonen, vind ik een pluspunt. Sommigen vinden het een teken van zwakte maar daar ben ik het zeker niet mee eens. Je kwetsbaarheid is je menselijkheid. Mijn deelname smaakt in elk geval naar meer. TV maken is heel plezant en gevarieerd. Net als Gino zou ik het niet erg vinden moest er een pad in de media voor mij open gaan. Liefst dan iets in de reizen, natuur of human interest sfeer.

Lees hier het interview met winnaar Gino. 

Dorien

Lees meer over