Bestuurder probeert politiecontrole te ontlopen maar is niet snel genoeg

Foto ter illustratie

Een bestuurder probeerde een alcoholcontrole te ontvluchten in Tielt-Winge maar lìep alsnog tegen de lamp, agenten konden hem doen stoppen en naast teveel alcohol achter het stuur bleek er nog meer aan de hand.

De agenten van PZ Hageland controleerden op alcohol achter het stuur tijden het weekend van 8 tot 10 maart, in totaal namen ze 374 ademtesten af.

Drie bestuurders legden een positieve ademtest af en mochten hun rijbewijs inleveren.  Eén van de bestuurders nam de vlucht om een controle te vermijden, maar kon worden geïntercepteerd.  De bestuurder legde niet alleen een positieve ademtest af, maar bleek ook nog te rijden met een voertuig dat niet verzekerd of gekeurd was.  Bovenop deze feiten werd nog een bijkomend proces-verbaal opgesteld voor het ontvluchten van de controle.  Het voertuig werd getakeld

Tijdens de controleactie werden eveneens twee rijbewijzen ingetrokken voor de duur van vijftien dagen toen werd vastgesteld dat de bestuurders hun gsm manipuleerden tijdens het rijden.

In maart werden er in de politiezone Hageland in totaal al achttien rijbewijzen ingetrokken voor de duur van vijftien dagen wegens het gebruik van de gsm achter het stuur. 

Lees meer over