AB Inbev verliest miljarden door bierrel met transvrouw

Inbev

Het aandeel van bierproducent AB InBev is in dalende lijn en dat heeft te maken kunnen met bonje tussen conservatieve Amerikanen en transvrouw Dylan Mulvaney die reclame maakte voor Bud Light.

Het aandeel van AB InBev daalde met enkele procenten. Op zich is er geen probleem daar ze veel schulden afbetalen en de concurrentie een grotendeels negatief rapport moest voorleggen. De oorzaak van de hetze? Dylan Mulvaney (26), bekend door de serie Days of Girlhood op Tiktok, waarin ze sinds 2022 dagelijks deelt wat ze meemaakt in haar transitie van man naar vrouw, die het heeft over Bud Light.

Ongeveer twee weken geleden deelde ze op Instagram een filmpje waarin ze vertelde dat ze voor de eerste verjaardag van haar transitie een gepersonaliseerd blikje van Bud Light cadeau had gekregen. Voorts had ze het over een wedstrijd met het merk. Dat was allesbehalve naar de zin van conservatief Amerika. Ze riepen prompt op om Bud Light te boycotten.

Op 6 april stond het aandeel op 61 euro, dat zakte drie euro naar 58. In totaal bestaan er ongeveer twee miljard van die aandelen: omgerekend een verlies van ongeveer zes miljard euro.

Beursanalisten schrijven dit pittige verlies ook toe aan het 'algemene huidige beursklimaat' en verwachten op lange termijn niet al te veel schade, daar AB InBev niet enkel en alleen op de Amerikaanse markt actief is. Het verlies van de brouwer van de afgelopen dagen moeten we dan ook in perspectief zetten.

Lees meer over