Wielertalent Lennert Van Eetvelt even op non-actief na vermeende inbreuk op dopingwetgeving door gebruik neusspray

22 April 2023 | 18u07 | Gepost door redactie
Lennert

Belgisch wielerteam Lotto-Dstny moet het even zonder Lennert Van Eetvelt (21) stellen. Tijdens de  Tour des Alpes Maritimes et du Var midden februari maakte hij gebruik van een neusspray en dat komt hem nu duur te staan.

De substantie waarover sprake is in het dossier is een toegelaten substantie in een neusspray, deze is vrij verkrijgbaar en toegelaten, mits ze vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter.

Van Eetvelt zei dat hij het gebruik van deze neusspray tijdens de controle had gemeld, hij hoopt dat dit een vergissing is en dat hij snel weer kan koersen. Van Eetvelt nam de neusspray in samenspraak met zijn medische begeleiding.

Lotto-Dstny legt zijn renners een streng zero-tolerantiebeleid op. Daarom houden ze de prille twintiger uit Lubbeekse deelgemeente Binkom buiten koers en dat is tegelijk ook de toepassing van de MPCC-richtlijnen (Mouvement pour un Cyclisme Crédible). Zo geven ze de renner ruimschoots de tijd om zijn zaak te verdedigen.

Sterke tijdrijder en ronderenner Lennert Van Eetvelt begon zijn profseizoen met een derde positie in in de Trofeo Andratx en een tweede in de Trofeo Serra de Tramuntana. Daarna volgden een vijftiende stek in het eindklassement van de Ronde van Catalonië. Onlangs werd hij nog 22ste in de Waalse Pijl. In 2021 was de Belgische tijdrittitel bij de beloften de zijne.

Lees meer over