Wendy overlijdt op haar 40ste aan slokdarmkanker: "We zullen je enorm missen"

Wendy was altijd strijdvaardig, zelfs als het moeilijker ging

Woensdag overleed Wendy Tritsmans (40) uit Hoegaarden. De sterke vrouw verloor uiteindelijk de strijd tegen slokdarmkanker. Ze was een persoon uit de duizend die door velen zal gemist worden. 

Maarten Kumpen van het Kippenkraam in Tienen is er het hart van in. Vier jaar lang stond Wendy aan zijn zijde en nu ineens is ze er niet meer. Maarten is hierdoor een zeer goede werkkracht maar bovenal een lieve vriendin kwijt. 

“Wendy werkte ongeveer vier jaar bij ons. Ze zat zowel mee in de productie als in de verkoop op de markt. Van ’s morgens vroeg reed ze met me mee, soms zag ik haar vaker dan mijn eigen vrouw. Wendy was heel behulpzaam naar anderen, heel loyaal als werknemer. Het was een heel toffe open madam, die de hoop nooit opgaf, die in alles iets positiefs zag. Ze zat ook in heel veel verenigingen. Als marktkramer ken ik heel veel mensen, maar zij kende er nog meer. Als er iemand een tapper zocht, was ze altijd bereid te helpen. Zo was ze", vertelt Kumpen. 

"Op een gegeven moment vond ze de liefde van haar leven en ze kregen een kindje. Maar na een paar maanden bleef ze zich slecht voelen en kon ze niet veel eten. De dokters schoven het af op de naweeën van de bevalling, maar toen bleek ineens dat het slokdarmkanker was. Ze gaven haar het zware verdict van een paar maanden, maar Wendy gaf niet op. Haar grootste drijfveer was zoveel mogelijk voor haar zoontje zijn. Elke fase in zijn leven was voor haar iets verwonderlijks, iets magisch. Normale ouders genieten wel van die fases maar denken er niet zo bij na. Maar zij besefte dat ze deze tijd extra kreeg. Eigenlijk was Wendy een gewone madam, ze wilde niet te chique zijn. Ze wilde gewoon een gelukkig gezinnetje en daarvan genieten. Ik heb niet onmiddellijk een favoriete herinnering want eigenlijk was alles leuk met Wendy. We zullen haar enorm missen", besluit Kumpen.

De groet gaat door bij Begrafenissen Rummens op de Aarschotsesteenweg in Tienen op woensdagavond 13 maart van 19 tot 20 uur. De afscheidsceremonie zal donderdag 14 maart om 11.30 uur plaatsvinden in de aula van het uitvaartcentrum Rummens. Onze innige deelneming voor de familie en vrienden van Wendy. 

Lees meer over