Priester Dirk De Vis overleden op 75-jarige leeftijd

16 januari 2024 | 12u06 | Gepost door redactie
Dirk De Vis
Priester Dirk De Vis uit Wilsele-Putkapel is vannacht in zijn slaap overleden. De pater werd 75 jaar en kampte al even met ademhalingsproblemen. Hij was een erg geliefd figuur en stond in voor de opvang van vluchtelingen die nergens anders terecht konden.

De Vis was pater van de missionarissen van het Heilig Hart en bezieler van het Vluchtelingenhuis en de vzw Recht op Migratie. Hij ging vorig jaar met pensioen en dat werd gevierd in de parochie van Sint-Agatha in Wilsele-Putkapel. Eerder was De Vis ook actief in de parochies van Sint-Hadrianus in Wijgmaal, Sint-Martinus in Wilsele-Dorp en Sint-Carolus in Attenhoven. De Vis kampte al even met ademhalingsproblemen en overleed vannacht in zijn slaap.

"Hij droeg in Sint-Agatha in Wilsele-Putkapel en Sint-Hadrianus in Wijgmaal regelmatig de mis op. Hij was enorm graag gezien en was een man van het volk. Daarnaast was hij heel actief in de weer met zijn vluchtelingenhuis. Hij stond voorts ook steeds klaar voor een babbel. De voorbije jaren sukkelde hij met zijn gezondheid, waardoor hij vaak een zuurstofmasker moest dragen. Toch blijft zijn overlijden een schok voor onze gemeenschap", zegt schepen en inwoner van Wilsele-Putkapel Johan Geleyns (CD&V). Op zaterdag 27 januari om 11 uur wordt er afscheid genomen van priester Dirk De Vis in de Sint-Agathaparochiekerk in Wilsele-Putkapel.

Lees meer over