Fotoreeks: Begijnendijk fietst '100 km Fietsen voor Levensloop Leuven'

100 km fietsen voor levensloop

Onder de slogan “Op 18 mei trappen we samen kanker de wereld uit” verzamelden fietsers en wielertoeristen afgelopen zaterdag in het centrum van Begijnendijk voor een rit naar de Campus Arenberg aan de Steengroevenlaan in Leuven.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Het organisatieteam van de '100 km Fietsen voor Levensloop Leuven' uit Begijnendijk zorgde, na de geslaagde primeur van 2023, ook dit jaar voor een mooie financiële bijdrage aan Levensloop Leuven. 

Onder de slogan 'Op 18 mei trappen we samen kanker de wereld uit' verzamelden fietsers en wielertoeristen op zaterdag in Fietscafé ’t Pleintje aan de Betekomsesteenweg in Begijnendijk voor twee verschillende ritten met tussenstop op de site van Levensloop Leuven in Campus Arenberg aan de Steengroevenlaan in Leuven. Het event zelf ging nog de hele nacht verder.

Nieuw dit jaar was het vrije, niet-begeleide vertrek voor individuele fietsers of families, die konden kiezen voor 50 of 100 km fietsplezier met behulp van een QR-code of via de fietsknooppunten, als aanvulling op de door motards begeleide groepsrit voor wielertoeristen. Een extra toevoeging dit jaar was ook de opening van Fietscafé ’t Pleintje, waar men doorlopend iets kon eten of drinken ter ondersteuning van het evenement.

Coördinator Danny Vercammen, die alle praktische regelingen op zijn naam schreef, dankte KWB Begijnendijk voor de steun en de aanwezigheid van al hun vrijwilligers.

Lees meer over