Luk Ferdinand trekt naar de Vlaamse verkiezingen met 'Partij voor de Bomen'

Partij voor de Bomen

De 'Partij voor de Bomen' gaat deelnemen aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Dat doen ze onder aanvoering van Luk Ferdinand, de voormalige onafhankelijke lijsttrekker van DierAnimal in Vlaams-Brabant. Zo zal er niet enkel een stem voor PVDA mogelijk zijn, maar ook voor PvdB.

"Het politiek manifest van de Partij voor de Bomen, ook bekend als de Ecologische Sociale Partij (PvdB), pleit voor een wereld waarin het welzijn en de rechten van bomen, bossen en hun flora en fauna centraal staan. De partij vertegenwoordigt een unieke combinatie van ecocentrisme, socialiteit, romantiek, pacifisme en existentialisme. Ze streeft naar een rechtvaardige samenleving die zorg draagt voor alle levende wezens en het ecosysteem als geheel. De Partij voor de Bomen wil een politiek alternatief bieden voor de huidige individualistische maatschappij, met een focus op eenvoud, spontaniteit, duidelijkheid en rechtlijnigheid. Ze verwerpt intellectualiteit, hebzucht, hoogmoed, opportunisme en hypocrisie, en pleit voor een eerlijke, klare taal zonder valse beloften", zo verklaart oprichter Ferdinand (PvdB), geboren in Tervuren maar nu woonachtig in Merksem.

Belangrijke punten in het manifest zijn onder andere het aanpakken van de ecologische crisis, inclusief klimaatverandering en het behoud van natuurlijke habitats en het voeren van een vredespolitiek met een verbod op oorlog en kernwapens. Daarnaast ijveren ze voor verbeteringen in het onderwijs- en jeugdbeleid, fatsoenlijk en betaalbaar wonen, respectvol en zinvol werk en zorg voor kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en mensen met beperkingen. Ze willen werk maken van het promoten van meditatie, seksualiteit, kunst en vrijwilligerswerk in de samenleving en het streven naar een gematigd humanisme dat de mens plaatst binnen de natuurlijke totaliteit, met aandacht voor een eerlijke verdeling van welvaart en een duurzame levensstijl.

De Partij voor de Bomen roept op tot actie en mobilisatie van de massa, met een focus op pacifisme en dialoog. Ze pleit voor een radicale maar vreedzame verandering van het politieke en sociale systeem, waarbij iedereen betrokken wordt en zijn verantwoordelijkheid neemt.
Het manifest eindigt met een oproep aan alle burgers om deel te nemen aan het politieke proces, ongeacht leeftijd, achtergrond of geloof. De Partij voor de Bomen staat open voor samenwerking en steun van iedereen die zich wil inzetten voor een rechtvaardige, duurzame wereld.

Lees meer over