Kinderopvang Beau-Fort moet voor drie maanden sluiten, 70 peuters op straat

Beau-fort

Bij Kinderopvang Beau-Fort in de Jules Vandenbemptlaan in Heverlee trekken ze dit weekend de spreekwoordelijke stekker uit de werking. Het nieuwe schooljaar is amper tien dagen bezig of 70 kinderen tot 3 jaar moeten vanaf maandag elders onderdak vinden. Reden is een negatieve beoordeling van het agentschap Opgroeien.

De kribbe had slechts een vergunde capaciteit van 54 opvangplaatsen, in realiteit kregen er 70 kinderen dagelijks onderdak. Het was niet de eerste keer dat Beau-fort Heverlee rood licht kreeg van het agentschap Opgroeien. Een oudercomité signaleerde al meermaals dat er problemen waren. Daarbuiten moesten personeelsleden gemiddeld voor te veel kinderen zorgen, kregen ze hun loon meer wel dan niet te laat uitbetaald en was diefstal op het werk ook geen uitzondering...

“Alle ouders kregen donderdagnamiddag de melding dat de kinderopvang maandag zal sluiten. Het strafste van de zaak is, dat de kinderverzorgers hiervan hoorden via de ouders. Negentig kinderen staan op straat. Dit is totaal van de pot gerukt dat zoiets ook maar kan in deze tijden. We moeten zeer snel een oplossing vinden voor ons kind en wij niet alleen”, klonk het bij een getroffen koppel. Vandaag was de vestiging nog open.

KO Beaufort in Heverlee
Kinderdagverblijf Beau-Fort

Lees meer over