Congolese pastor zoekt Belgische tractor

9 augustus 2023 | 20u30 | Gepost door annpeeters
pastoor
De Congolese pastor en pater Joseph Imama is sinds enige tijd naarstig op zoek naar een tweedehands Belgische tractor. Die heeft hij nodig om zijn droom in Congo waar te maken.

Joseph Imama wil in Congo een schooltje met noviciaat bouwen. Inmiddels is een deel van deze bouw gerealiseerd, maar omdat de bestaande tractor de geest gaf, moet er snel een nieuwe komen. Die wil Joseph in België of daarbuiten vinden. Het liefst een goede tweedehands, want een nieuwe kan hij niet betalen.

Zeven jaar geleden kwam pastor Joseph Imama vanuit Bikoro in Congo naar België om daar het geloof te verkondigen. Je ziet hem regelmatig optreden in de parochies van de federaties Kortenberg, Herent en Kortenberg. Maar hij vergat zijn roots niet, zoals blijkt uit zijn activiteiten om geld in te zamelen voor een schooltje. Daarvan zijn inmiddels de eerste drie lokalen en het nodige sanitair gerealiseerd. Er moeten nog drie lokalen bij komen, maar dat wordt moeilijk. Want de enige tractor die er was voor het vervoer van materialen, stenen, blokken, zaad, zand en landbouw ging onherstelbaar kapot. Er moet een nieuwe komen om het werk af te maken. Bikoro is tweemaal zo groot als België en het ligt aan het uitgestrekte Tombasmeer. Tractoren zijn er niet, nauwelijks, of in slechte staat. Een nieuwe tractor zou het werk aanzienlijk bespoedigen. Zwaar werk wordt nu met de hand gedaan of met trekdieren.

Wie kan helpen, mag hier mailen.

Lees meer over