Linter brengt hulp naar overstroomde gebieden

Leden van het college bij de goederen
Vrijdag brengt een transport vanuit Linter hulpgoederen naar Sart-Tilman in Luik. Vandaar worden de goederen verdeeld in de door overstroming getroffen gebieden.

“Er zijn inwoners met de vraag gekomen om een inzameling te doen voor de getroffen gebieden in Wallonië. De toestand is daar hallucinant, erger dan de beelden op TV tonen. Ik ken het stuk in Pepinster goed, omdat we daar regelmatig gaan fietsen op de ‘bergen’. Pepinster ligt beneden aan een lange afdaling: daar is alles vernietigd”, zegt burgemeester Marc Wijnants.

“We hebben reclame gemaakt via sociale media en zo alle goederen in de Linde laten afleveren. We zijn er fier op dat de inwoners zo goed gereageerd hebben. De kledij gaat niet mee, omdat daar momenteel geen vraag naar is, de rest vertrekt wel. We hebben contact gehad met het kabinet van gouverneur Hervé Jamar, en zo kunnen we alles afleveren in Luik. We transporteren alles met het vervoer van onze technische dienst. We hebben wel een alternatieve weg moeten uitstippelen, want bruggen op de E25 zijn nog altijd onderbroken na de overstromingen”, zegt burgemeester Wijnants, die zelf mee naar Luik gaat.

Bij de goederen speelgoed, kinderkoetsen, elektrische apparaten, schoonheidsproducten, schoonmaakproducten, droge voeding, en zoveel meer. Voorlopig gaat kledij niet mee. Als er vraag naar is in de getroffen regio zal het naar daar gaan, maar het OCMW komt kijken hoe het anders kan verdeeld worden als er geen vraag meer naar komt.

Lees meer over