Bijzondere veldwachter houdt natuur in het oog in Landen

Embleem veldwachter en Beemden
Sinds 1 september heeft de stad Landen een eigen bijzondere veldwachter. Jean-Pierre Roosen is vanaf heden werkzaam als bijzondere veldwachter op het volledige grondgebied van Landen.

Mensen kunnen de bijzondere veldwachter in één oogopslag herkennen. Hij is drager van een donkergroen uniform, met daarop het kenteken van zijn functie (foto) en een geldige legitimatiekaart. In het buitengebied hebben natuurvrienden veel kans om deze bijzondere veldwachter tegen het lijf te lopen, langs kleine, smalle wegen, in het bos of in open veld, langs een rivier of een beek.

De bijzondere veldwachter heeft vooral een preventieve en raadgevende taak, maar hij is eveneens bevoegd om misdrijven vast te stellen en te verbaliseren. Hij is bevoegd op volgende terreinen: het natuur- en recreatiedomein De Beemden (foto), het sporterrein Landen, de tractorsluizen aan de Toekomststraat, Raatshovenstraat, Winbergstraat, Pellenstraat, Broekhofstraat, Spikboomstraat, en de Zoutpoortstraat. Eveneens in Rufferdinge Park en alle bossen in eigendom van het lokaal bestuur: industriebos, bos op steps, OCMW bos, zevenbronnenbos, geboortebos en steps II.

Wie iets bijzonders te melden heeft aan de bijzondere veldwachter kan dit doen via 0479  55 75 68 of bvw.rjp@gmail.com

Lees meer over