Beleef de avonturen van Sinterklaas in Hoegaarden: elke dag een filmpje met gekke verhalen en af en toe een BV

Filmopnames met BV's
Van 22 november tot 6 december kunnen kinderen en volwassenen de avonturen van Sinterklaas volgen in Hoegaarden, via 14 filmpjes in totaal. Het gaat om een initiatief van ‘Dag Sinterklaas in Hoegaarden’. Op maandag 22 november is er de allereerste aflevering waarin de Sint en Pieten toekomen in het mooie Hoegaarden. Maar of alles rimpelloos verloopt is maar de vraag. Elke dag volgt er een filmpje, en heel wat BV’s namen deel aan de filmopnames.

De filmpjes komen elke dag op de facebookpagina van Dag Sinterklaas in Hoegaarden en kunnen via een Youtube link bekeken worden. De filmpjes kunnen ook bekeken worden via de facebookpagina ‘Ge zijt van Hoegaarden als …’ Dag Sinterklaas in Hoegaarden is een groep die bestaat uit Johnny Lockkamper, Katrien Vits en Kenneth Mertens. Zij kregen voor hun films de steun van bekende BV’s als Jef De Smedt, Roel Vanderstukken, Ann Swartenbroekx, Ben Crabbé en een aantal oud-profvoetballers.

Voetbal als afsluiter

‘Vorig jaar konden we door Corona helaas nergens naartoe, maar dit jaar zijn we terug. Alleen pakken we het wat anders aan om zeker te zijn.. De twee weken voor zijn verjaardag zal Sinterklaas elke dag een filmpje posten. Veertien korte afleveringen, gekke verhalen en af en toe een BV. Tijdens de filmopnames verbleven de Sint en de roetpieten in het klooster van Hoegaarden”, vertellen de initiatiefnemers.

Zo gebeurden er opnames in Den Venetiaen met acteur Jef Desmedt, bekend als Jan Vandenbossche uit ‘Familie’. In een film wordt cafébaas Toets gewoon weggetoverd en wordt zijn plaats ingenomen door cafébaas Jan. Er vond ook een voetbalwedstrijd plaats  tussen de roetpieten en oud-profvoetballers die allen in eerste klasse speelden, zoals Tom Soetaers, Benny Debusschere, Danny Boffin en Bjorn Ruytings,  De roetpieten wonnen deze wedstrijd met 3-2, na een schitterend doelpunt van de danspiet (foto) in de laatste minuut van de wedstrijd. Deze film wordt uitgezonden op de verjaardag van Sinterklaas.

Lees verder onder de foto

Roetpiet met wining goal
De danspiet maakt de winning goal

Benny en Bieke

Er waren ook opnames met Roel Vanderstukken alias ‘Benny’ uit ‘Familie’. “Jan Van den Bossche vertelde ons dat er een valse Sinterklaas in het café snoep verkocht. Wij hebben die betrapt: het was Roel Vanderstukken, alias Benny Coppens. De politie is toen die valse Sinterklaas komen oppakken . Benny is achteraf weer vrijgelaten omdat Sinterklaas hem vergiffenis heeft geschonken”, aldus  Johnny Lockkamper.  Ook Ann Swartenbroekx deed mee in de rol van Bieke Crucke uit de ‘Kampioenen’. Zij moest voor de Sint in het Bolleke van Marcske een hele lading chocomelk terugbrengen, omdat Marcske alles had opgekocht in de winkels, en er niets overbleef voor Sinterklaas. Als beloning kreeg Bieke een job in Den Venetiaen aangeboden, omdat ze haar werk bij ‘FC De Kampioenen’ is kwijtgeraakt.

Dit alles te bekijken via: https://www.facebook.com/Dag-Sinterklaas-in-Hoegaarden-109558204837117

Lees meer over