Meer patrouilles na forse toename van verdachte situaties in Glabbeek

burgemeester Glabbeek met politie
Op vraag van burgemeester Reekmans houdt de politie meer toezicht. (Foto Jacques Letist)

Al enkele dagen worden er verdachte situaties in Glabbeek wargenomen en gesignaleerd aan de lokale politie. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) gaf opdracht het aantal patrouilles fors op te drijven.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “De voorbije dagen waren er maar liefst een 8-tal meldingen in Bunsbeek, Attenrode-Wever, Glabbeek en Kapellen. Vandaag was er nog een incident in een handelszaak in Bunsbeek en konden er beelden van de verdachte personen en het voertuig gemaakt worden. De politie doet er momenteel onderzoek naar. Ook zijn er meerdere meldingen van nachtelijke situaties waarbij men stopt met de wagen voor een woning en dan midden in de nacht gaat aanbellen.”

Er waren wel nog geen effectieve inbraken de voorbije dagen, maar het aantal verdachte situaties blijft aanhouden, wat de burgemeester uiterst waakzaam maakt. Met de cameraschilden en de opgedreven politiepatrouilles Glabbeek snel een einde maken aan deze verdachte gedragingen.

Reekmans: “Ik roep ook alle inwoners op om waakzaam te blijven en onmiddellijk 101 te bellen bij elke verdachte situatie. Men kan beter eens teveel dan te weinig bellen.”

Lees meer over