Bibliotheek, OCMW- en gemeentediensten samen onder één dak in Glabbeek

gemeentehuis glabbeek
Begin volgende maand start in Glabbeek de duurzame renovatie en de bouw van een nieuw energiezuinig bijbouw van het gemeentehuis. Daarmee is het mogelijk om zowel bibliotheek als de OCMW- en gemeentediensten samen onder één dak te centraliseren. (Foto gemeente Glabbeek)

Bij de verbouwing van het hoofdgebouw wordt gekozen voor een extra isolering. Het belendend pand krijgt een E-peil 40. Overal komt energiezuinigere LED verlichting, een groendak op de nieuwe aanbouw, zonnepanelen om te voorzien in onze eigen energiebevoorrading, een ventilatiesysteem met airco en het buitenschrijnwerk wordt volledig vernieuwd met BEN-profielen (Bijna Energie Neutraal).

Tussen 2013 en 2021 werden al het gebouw van de buitenschoolse kinderopvang, de lokalen van Bunker Jeugd, het kantoor van watering het Velpedal, de gemeenteschool, de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44, de loods van de dienst openbare werken, de opslagloodsen op het gemeentelijk domein, de pastorij van Bunsbeek en het oud gemeentehuis van Attenrode-Wever duurzaam vernieuwd.

De huidige gemeentelijke bibliotheek wordt in de komende jaren energiezuinig verbouwd tot sociale huurwoningen. Die ingrepen gelden voor de overblijvende gemeentelijke gebouwen. 2030 is de ultieme datum al alles gerealiseerd te krijgen.

Lees meer over