Fika Lab wordt pop-up ontmoetingsplaats in de kerk van Neervelp

11 oktober 2021 | 10u29 | Gepost door christian.henn…
Fika Lab in Neervelp
Vanaf zaterdag 16 oktober wordt de Sint-Remigiuskerk van Neervelp een ‘FIKA LAB’, een pop-up ontmoetingsplaats opengehouden elk weekend tot december door Kato en Fien. Het wordt een echte community in het dorpshart van Neervelp. De opening vindt plaats op 16 oktober om 17 uur.

De Sint-Remigiuskerk van Neervelp heeft sinds januari 2021 een nieuwe bestemming. Het kerkgebouw werd een ruimte voor ontmoeting en overleg, voor muziek, kunst en cultuur, voor studie en stilte.

Het Fika Lab, dat nu geopend wordt,  is een plaats om samen te komen, maar ook om een koffietje of theetje te drinken of iets kleins te eten. Een echte community waar iedereen altijd welkom is in het sociale dorpshart van Neervelp. Een plaats voor jong en oud, welke interesse of achtergrond dan ook. Je kan er alleen naartoe komen of in groep, met je vrienden of familie. Fika is een moment om tijd te nemen en de goede dingen in het leven te waarderen. Rustig ergens gaan zitten en uitgebreid de tijd nemen om iets te eten en te drinken, te praten of een boekje te lezen en te ontspannen.

Fika is in Zweden een belangrijk onderdeel van de cultuur. Iedereen doet een fika, van jong tot oud en ongeacht welke dag of het tijdstip. Meestal een koffiepauze met collega’s, familie of vrienden en op de werkvloer vaak om 10 uur en 15 uur. Naast koffie is thee, sap of een ander drankje natuurlijk ook toegestaan tijdens de fika. Traditioneel vereist fika zoete producten van de patisserie, gebakken producten of broodjes en koekjes. Het woord ‘fika’ stamt uit de 19e eeuw.

Lees meer over