Toni Coppers wint Hebban Thrillerprijs 2021

5 juni 2021 | 20u40 | Gepost door rik.poulman@te…
coppers
Tijdens het evenement 'De Nederlandse thrillerprijzen 2021' werd via een livestream bekendgemaakt dat Toni Coppers, samen met co-auteur Annick Lambert, de winnaar is van dé lezersjuryprijs voor spannende boeken. Coppers is afkomstig van Sint-Truiden en woonde kort ook in Tienen.

“De Vlaamse Toni Coppers wint met zijn boek 'Val' de Hebban Thrillerprijs 2021”, aldus het persbericht van hebban.nl. “De kracht van het boek zit in de personages die Coppers neerzet,' oordeelde de eindjury onder leiding van Hebban-recensent Greet Braem.”

De Hebban Thrillerprijs, nu voor de tweede keer uitgereikt, is de enige juryprijs met echte invloed van lezers. Uit het aanbod van meer dan 100 Nederlandstalige thrillers die voor het eerst verschenen tussen 1 maart 2020 en 1 januari 2021 werden door Nederlandse en Vlaamse uitgevers 75 titels genomineerd. Een honderdkoppige lezersjury van ervaren thrillerlezers las de boeken op de longlist bestaande uit vijftien titels en bepaalden de shortlist. De professionele eindjury riep de thriller Val van Toni Coppers uit als winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2021.

Coppers werkte lange tijd als reisjournalist voor Radio1. Later schreef hij verschillende fictieboeken en hij raakte vooral bekend met zijn thrillers rond Liese Meerhout, die later verfilmd werd als TV-reeks “Coppers”, met Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrol.

Toni Coppers won in 2014 de Hercule Poirotprijs.

Lees meer over