Speurders van thrillerauteur Bart Debbaut verdwalen in Leuvense gastronomie

28 mei 2021 | 12u53 | Gepost door rik.poulman@te…
Debbaut
Het is een hele tijd geleden dat auteur Bart Debbaut nog iets van zich liet horen, maar deze week is het zover. “Rauwkost is zijn elfde boek en het zesde deel in de populaire reeks rond het Leuvense speurders-duo John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. “Hoezo, je was daar toch mee gestopt?” Maar zoals het spreekwoord zegt kruipt het bloed waar het niet gaan kan. “Wanneer de doos met inspiratie vol zit, moet je hem openen”, lacht Debbaut.

 

 

Drie jaar geleden schreef Bart Debbaut in opdracht van zijn uitgever Lannoo en van Woestijnvis de thrillerversie van de razend populaire TV-reeks De Mol. Na publicatie van het boek zat de klad er een beetje in. Tegelijk een goed draaiende handelszaak runnen, organisator spelen voor een reeks klassieke concerten en tegelijk boeken schrijven, het werd een beetje van het goeie teveel.

“En toen kwam er corona”, zegt Bart. “De lockdown werd voor de winkel een ramp, maar ik kreeg meteen een zee aan tijd. Na overleg met de uitgeverij borrelde het idee op om iets te doen rond gastronomie. Als actief lid van een mannenkookclub is het wereldje mij niet onbekend. Het resultaat van heel veel denkwerk ligt nu in de boekhandel.”

In Rauwkost verdwijnt een bekende chef-kok. Wanneer hij wat later vermoord wordt terug gevonden staat naast zijn lijk een keurig gedresseerd bordje met het recept van een collega-kok. Maar als ook deze chef-kok verdwijnt, beseffen Leyssens & Van Cattendyck dat er meer aan de hand is. Wie Debbauts werk kent, weet dan hij zich kan verwachten aan een pak onverwachte plotwendingen.

Het boek telt 268 blz. Als je de app in het boek download, kan je de recepten van de gerechten die in de tekst voorkomen, opvragen.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over