LoForLife schenkt ruim 130.000 euro aan onderzoek naar ALS

Artiesten zorgden met hun optredens voor een volle weide die dan weer geld in het laatje bracht voor onderzoek naar ALS

De initiatiefnemers van LoForLife mochten dit jaar ruim 130.000 euro schenken aan het onderzoek naar ALS, een ziekte waaraan destijds hun vriend Lorenz – de Lo – Laevers overleed, waarop ze besloten jaarlijks een festival te organiseren om geld in het laatje te brengen voor het onderzoek naar de ziekte.

Ook op de vorige editie stonden heel wat klinkende namen, denk maar aan Channel Zero, Therapy en Pommelien, en dat resulteerde in een volle weide. Het festival moest dan wel van naam veranderen, na een klacht van het Nederlandse Lowlands, maar moest duidelijk niet inboeten aan populariteit. “In juli was het festival al uitverkocht, nog voor de reclamecampagne echt van start was gegaan, en dat doet deugd. Nog mooier wordt het als je de opbrengst kan geven aan dit goede doel”, zegt Rune Verwimp, die zeer blij is met het resultaat.  

“Het doet deugd als je als team iets kan betekenen, mensen samen kunnen brengen die lachen en feesten, en tegelijk iets kunnen betekenen voor ons nobel doel, met name de KU Leuven financieel helpen bij hun onderzoek naar ALS, dat doet deugd. Wanneer je dan te horen krijgt dat het team van professor Van Damme een significante doorbraak kon realiseren, stemt ons dat blij. We zijn ook verheugd dat we nu een cheque van 135.688 euro kunnen overhandigen, na elf edities hebben we al 636.030 euro kunnen schenken. Zonder onze fantastische ploeg zouden we dit nooit kunnen verwezenlijkt hebben”, zegt Rune nog die ook een veelbelovende affiche belooft voor de editie 2024 die doorgaat op 13 en 14 september.

Hoe de vorige editie verliep, lees je hier en hier. 

Lees meer over