Therapy? en Channel Zero zorgen voor een meer dan geslaagd metalfeestje op LoForLife

channel zero

De Ierse metalband Therapy? en onze eigen Channel Zero zorgden voor een geslaagde openingsavond van het LoForLife festival in Scherpenheuvel-Zichem. De festivalavond was uitverkocht net als zaterdag met net iets andere artiesten.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De Nirvana tribute band Bleach uit Italië zorgde voor een goede opwarming, toen was het de beurt aan het Ierse Therapy? dat duidelijk nog altijd veel fans heeft in ons land, zo bleek uit het enthousiasme van de diehards op de eerste rijen, en met zanger  Andy Cairns die ook een heel klein beetje Nederlands kent, een dank u wel kon er ook in onze taal vanaf.

Die Laughing en Stories brachten de tent naar een eerste hoogtepunt maar ook de niet zo softe versie van Diane werd meer dan gesmaakt, de oorspronkelijke hit met alleen cello’s bleek ver weg maar ook deze versie mocht er best zijn, al blijven wij toch fan van het originele.

“We zien mekaar terug in het najaar want dan komen we opnieuw naar België”, wist de zanger het publiek nog te vertellen.

Lees verder onder de foto.

Loforlife
En of het een feestje werd

Channel Zero zorgt voor tweede hoogtepunt

De tent was goed opgewarmd voor het Belgische Channel Zero, al had Channel Zero ook kunnen opwarmen voor Therapy?  “Ik zie hier best wat oudere mensen, net als wij, maar ook jongeren en dat is fijn”, aldus zanger Franky De Smet-Van Damme

Dat de band, die in 1992 begon, na een split nu weer samen op het podium staat, was beslist de juiste keuze. Met hits als Suck My Energy en Help behoren ze beslist tot het betere Belgische metalwerk.

Vandaag zal er van metal alvast geen sprake zijn want op het podium staan zaterdag, onder andere, Pommelien Thijs, Niels Destadsbader en Les Truttes. Eén van de bands breng trouwens nog een verrassing mee, zo hoorden we in de coulissen.

De opbrengst van het festival gaat naar het onderzoek naar ALS. Vorig jaar konden ze net geen 115.000 euro schenken. 

Bekijk hier en hier het verslag van vorig jaar. 

Lees meer over