Dronken bewoner maakt amok en mag roes in cel uitslapen

Autobestuurder wordt opgespoord

Toen een ploeg van de politiezone Demerdal-DSZ op zondag 5 december een document in de brievenbus van een woning wilde steken, kwam het tot een schermutseling met de bewoner die te veel gedronken had.

De feiten speelden zich rond 18.30 uur af in de Zandstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Agenten stopten er aan een woning om er een document in de bus te steken. Op hetzelfde moment kwam de eigenaar net aangereden. Toen de agenten hem aanspraken, merkten ze dat hij onder de invloed van alcohol was.

Een agent keerde terug naar de combi, om er het blaastoestel te halen, waarop de man probeerde zijn huis binnen te glippen.

De politie kon dit verhinderen maar het kwam wel tot een schermutseling. Een buurman, die op het lawaai afkwam, werd gevraagd om de man te kalmeren maar die haalde enkel zijn gsm boven om het tafereel te filmen.

Uiteindelijk werd de bewoner aangehouden en mocht hij in de cel zijn roes uitslapen. De man weigerde elke medewerking, ook tegenover de gevorderde geneesheer. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor  15 dagen.

Lees meer over