Eén nieuwe naam voor gemeentelijke basisscholen in Schaffen en Deurne, inwoners mogen mee beslissen

Gemeentelijke basisscholen Diest

De gemeentelijke basisscholen van Schaffen en Deurne, 2 deelgemeenten van Diest, zullen in september 2023 het nieuwe schooljaar ingaan met één enkele nieuwe naam en daarom vragen ze inspiratie bij de leerlingen, ouders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Iedereen mag suggesties insturen tot eind maart.

De gemeentelijke basisschool Schaffen-Deurne bestaat uit een kleuter- en lagere school, waar kinderen in hun vertrouwde dorpsomgeving lessen krijgen die aansluiten bij de eigen leef- en leerwereld. “Die leef- en leerwereld verandert voortdurend”, licht schepen van Gemeentelijk Onderwijs Geert Cluckers (DDS) toe. “Daarom vinden we het tijd voor een nieuwe naam en een nieuw logo, die beter weergeven aan welke visie en doelstellingen we er elke dag werken.”

Via de website www.diest.be/nieuwe-naam-gbs-schaffen-deurne kan iedereen suggesties insturen en dat tot eind maart.

“We kiezen bewust voor één naam voor de twee vestigingen in Schaffen en Deurne”, legt directeur a.i. Liesbeth Beckers uit. “Daarmee benadrukken we dat we één school zijn, met twee locaties.”

Het zullen uiteindelijk de leerlingen zelf zijn die de knoop mogen doorhakken en de definitieve naam kiezen uit een shortlist. Zij mogen hun stem uitbrengen tot het einde van dit schooljaar. De nieuwe naam en het nieuwe logo worden dan gelanceerd op 1 september.

In 2021 legde de gemeentelijke basisschool van deelgemeente Molenstede al een gelijkaardig traject af voor een nieuwe naam en logo. De leerlingen van de school kozen toen voor de naam De Buitenkans.

Lees meer over