Tielt-Wingse Cathy zocht een lief in Boer zkt Vrouw: “Ons paardje beet meteen Dina Tersago, het was echt een avontuur"

Boer Zoekt Vrouw

Cathy Vancauwenbergh (37), die boerenspeeltuin Schuur van Tuur runt in Tielt-Winge, deed mee aan Boer zkt Vrouw: “Ons minipaardje Tuur, de schuur is naar hem genoemd, beet al tijdens de eerste opnamedag presentatrice Dina Tersago. Het was echt een gigantisch avontuur, ik zou het meteen opnieuw doen"

Dat Cathy deelnam aan het programma had ze te danken aan haar zus. “Mijn vorige relatie eindigde ruim een jaar geleden en mijn zus vond dat het tijd was voor iets nieuws. Ze gaf me de keuze tussen deelnemen aan Blind Getrouwd en Boer zkt Vrouw, dan vond ik de 2 de keuze toch aanlokkelijker.”
 

Heel wat interesse van mannen

Om en bij de 30 mannen bleken interesse te hebben in de boerin van Tielt-Winge en die kwamen allemaal samen langs. “Eén iemand haakte de dag van de opnames af omdat hij het toch niet zag zitten, ze wisten dan ook niets van mij. Natuurlijk heb ik daar respect voor. Ik had me voorgenomen om niet te oordelen op het uiterlijk van de kandidaten maar ergens doe je dat toch. Die eerste dag mocht ik maar 6 kandidaten selecteren, dat is weinig, zeker wanneer je weet dat ik mijn keuze moest maken op basis van een speeddate die nauwelijks 2 minuten duurde. Voor mij was het totaalpakket toch wel belangrijk. Ik val op mannen die sportief zijn, dynamisch in het leven staan en waar er wat vuur en pit in zit.”

Lees verder onder de foto. 
 

Schuur van Tuur
Tuur beet Dina maar die relativeerde het incident

Mannen op café gestuurd om na te denken over definitieve keuze

Van de zes kandidaten bleven er uiteindelijk 2 over, met name Björn en Kenny. “We
maakten heel veel plezier, ik merk dat het makkelijker is om mannen naar een boerin te halen dan andersom, daar ontstonden blijkbaar meer problemen tussen de deelnemers. De
uiteindelijke keuze maken tussen beiden was zeer moeilijk, ik lag er echt van wakker. Elk keuzemoment vond ik trouwens heel moeilijk. Je zoekt vooral een soulmate maar ook iemand die begrijpt dat je werk je passie is en dat daar veel tijd in kruipt. De laatste keuze was echt verschrikkelijk want op basis van een date die een uur duurde moest ik een keuze maken, dat was voor mij echt niet makkelijk. De laatste avond heb ik ze dan ook beiden op café gestuurd omdat ik alleen wilde zijn en mijn gedachten wilde ordenen. Uiteindelijk koos ik voor Kenny uit het West-Vlaamse Loppem, niet meteen een evidente keuze want de afstand is natuurlijk ver maar ik wilde kiezen voor diegene waar ik mij het best bij voelde zonder te kijken naar eventuele praktische bekommernissen.”

 

Praktische problemen waren er nog wel meer want Kenny moest meteen na Cathy’s keuze toegeven dat hij zich niet kon vrijmaken voor het geplande romantische weekend omdat één van zijn goede vrienden dan trouwde. “Ik besloot dan maar om met hem mee te gaan naar het trouwfeest en dat was best leuk. Zondag zijn we dan nog naar een wellness in het Brusselse geweest. Hoe dan ook was deelnemen aan het programma een heuse rollercoaster maar ik zou het zo opnieuw doen en aan iedereen aanraden. Schuur vanTuur is vernoemd naar een paardje dat we hier hebben en dat beet al bij de eerste opnames in het been van Dina Tersago, ik voelde mij zo gegeneerd maar Dina relativeerde het incident meteen. Het was echt een onvergetelijk avontuur.”

Lees meer over