Verkeerschaos aan gloednieuwe McDonald's Aarschot: frustratie bij bewoners en pendelaars

Mc Donalds Aarschot

De drive-thru van de fastfoodketen zorgde voor lange files in beide richtingen van de Herseltsesteenweg. Misnoegde chauffeurs lieten hun ongenoegen al toeterend blijken.

Deze vrijdagavond was de verkeerschaos aan de McDonald’s van Aarschot compleet. Wat vele inwoners al hadden gevreesd is uitgekomen. “De Herseltsesteenweg kan dit gewoon niet aan“, zo klinkt het bij een buurtbewoner. Een autopendelaar liet weten een uur te hebben moeten aanschuiven op weg van het werk naar huis. "Vanavond ging ik van Leuven richting Hulshout en in Aarschot, op de Herseltsesteenweg aan het WItte Molen, was er een enorme file, aan beide kanten van de weg. De auto's waren langer dan 1 uur aan het aanschuiven en de mensen dachten dat het een ongeval was of iets ernstigs, maar de chaos werdveroorzaakt door de opening van de McDonald drive-thru. Dit is een schande. Ik heb gebeld met de politie, maar ze hebben niet beloofd om iets te doen", zo klinkt het misnoegd. 
Wij contacteerden de politie, deze verklaarde enkel dat er een ploeg naartoe zou worden gestuurd.

De opening van de McDonald's was al langer een bron van controverse. Buurtbewoners vreesden extra verkeersdrukte en geluidsoverlast. De files van vrijdagavond lijken hun bezorgdheid te bevestigen. 

Mc Donalds Aarschot

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Fileleed

Lees meer over