Leerkracht stelt eerste boek voor en signeert het zondag 28 november: "Het is een beetje mijn derde kindje"

Primula

Leerkracht Petra Thomas (43 jaar) uit Budingen, een deelgemeente van Zoutleeuw, brengt op zondag 28 november haar eerste boek uit. Prinses Primula en de heks van Eruca is een kinderboek, de auteur zal zondag het boek signeren in de muziekacademie van Tienen op de Grote Markt, tussen 10 en 12 uur.

“Het vertelt het verhaal van een coole prinses en het duurde wel even vooraleer ik dit boek schreef, ik begon eraan in 2019”, vertelt de leerkracht bij de ART academie. “Niet dat ik al die maanden eraan geschreven heb, soms bleef het verhaal even liggen vooraleer ik eraan verder deed, in de tussentijd kreeg ik nieuwe ideeën.”

Uiteindelijk kreeg ze het verhaal rond en stuurde ze het op naar uitgeverijen die er wel iets in zagen. “De uitgeverij waarmee ik in zee ging, moest dan nog op zoek naar een goede illustrator, dat kost allemaal tijd.”

Naast 2 kinderen, nu derde telg

Eigenlijk voelt haar eerste boek voor Petra een beetje als een deel van de familie.“Ik had al 2 dochters en het boek voelt echt als mijn derde kind. Het gaat dus over prinses Primula, wat sleutelbloem betekent in het Latijn. Zij is de sleutel om het verhaal of mysterie te ontrafelen.”

Het verhaal mag dan wel over een prinses gaan, het heeft ook een dieper gaande boodschap. “ Eigenlijk gaat het over zich nergens thuis voelen of horen maar, desondanks, erin slagen om zelfvertrouwen op te bouwen. Dit is niet alleen toepasselijk voor kinderen maar ook voor volwassenen, veel mensen voelen zich anders in onze maatschappij.”

Dat Petra, naast een drukke job, een boek uitbrengt, hoeft niet echt te verwonderen want schrijven en lezen is al heel lang haar passie.

“Ik schrijf en lees al zolang ik mij kan herinneren. Ik was echt het typevoorbeeld van een boekenwurm die constant in de bibliotheek vertoefde. Verdwalen in de literaire werelden heb ik altijd zalig gevonden. Dat wonder kon ik ook doortrekken in mijn gezin, eerst met voorleesverhaaltjes en mijn jongste dochter nam de liefde over en is ook een boekenwurm.”

Sowieso belooft Petra nu al een vervolg op het boek dat je kan kopen in de boekhandel en online voor 14,99 euro.

In de volgende Passe-Partout lees je er meer over. 

 

Lees meer over