Toppers Hagelandse jazz-scène samen in De Kruisboog

10 maart 2022 | 17u39 | Gepost door rik.poulman@te…
Mondharmonicavirtuoos Ben Vanderweyden.

Vrijdag 11 maart kan jazz-minnend Tienen genieten van een uniek concert met de twee Tiense virtuozen Ben Vanderweyden en Roland Vanhoegaerden.

Ben en Roland zijn twee Tiense doorwinterde musici die 40 jaar samenspelen in diverse projecten en orkesten in het ganse land en in verschillende muziekgenres. Hun vierkoppige band krijgt bij deze gelegenheid het gezelschap van Jan Muës.

Lees verder onder de foto

Sinds vele jaren staat Jan in de Belgische jazz bekend om zijn melodieuze en transparante improvisatiestijl. Zijn muzikale intentie is om de eigen gevoelens met zijn toeschouwers te delen. In zijn improvisaties zal hij nooit proberen het publiek met technische hoogstandjes te overdonderen. De juiste noot op de juiste plaats en met de juiste feeling is steevast zijn devies.

Lees verder onder de foto
Jan Mues
Jan was jaren de eerste solist in het orkest en het combo van François Glorieux en speelde in het BRT Jazzorkest.

Ben & Roland brengen met Jan bekende en minder bekende (bijna vergeten) standards en eveneens eigen, hieraan gerelateerd, werk. Zelfs sterke Vlaamse klassiekers van weleer worden stijlvol gebracht. Dit hechte jazzensemble weet het publiek te boeien met een brede waaier aan sferen en emoties: van vrolijk en speels tot ingetogen en melancholisch, altijd gekoppeld aan een onweerstaanbaar, meeslepend ritme. Dit alles wordt doorregen met een flink vleugje spontane humor. Kortom, klasse met een knipoogje.

Lees verder onder de foto
Roland Vanhoegaerden
Roland Vanhoegaerden

Met: Jan Muës - trompet, zang, Ben Vanderweyden – mondharmonica, Roland Vanhoegaerden – gitaar, Frank De Wolf – contrabas en Eric Rits – drums.

Aanvang om 20 uur. Tickets kosten € 18. Reserveren via https://webshoptienen.recreatex.be/

Lees meer over