Roger en Augusta zijn vandaag 75 jaar getrouwd

23 juli 2022 | 12u28 | Gepost door rik.poulman@te…
75 jaar getrouwd

Een albasten bruiloft. Veel hoor je daar niet over. Het is de benaming die men gebruikt bij koppels die 75 jaar getrouwd zijn, zoals Roger Verbiest (96 j) en Augusta Verbist (97 j). Zij huwden op 23 juli 1947.

“Wij hebben mekaar in de cinema leren kennen”, verklapt Augusta. “’t Was nog volop oorlog. Veel ander vertier bestond er in die tijd niet.” Na hun kennismaking in cinema Nova zijn ze getrouwd drie jaar later getrouwd. Het echtpaar baatte 40 jaar lang een beenhouwerij uit in de Leuvensestraat in Tienen. “Net zoals wijlen mijn broer Rob. Diens zaak aan de Waaiberg bestaat nog steeds en wordt nu gerund door zijn zoon Marc, waar onze kleinzoon Christophe ook aan de slag is.” De Verbiesten zijn beenhouwers, zoveel is wel duidelijk.

Roger en Gusta kregen twee kinderen, Beatrice en Stefan, hebben ook twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, waarvan de oudste intussen ook al 16 jaar is. “Met de kinderen hebben wij het wel getroffen. Wij krijgen van hen veel hulp.” Het koppel woont nog steeds in hun eigen huis.

“Hoe wij zo lang samen gebleven zijn?”, grapt Roger, “die messen uit onze beenhouwerij liggen hier nog steeds in huis en mijn vrouw kon daar héél goed mee omspringen. Ge kunt in het leven maar beter voorzichtig zijn.”

Lees meer over