Marcel (73) is jongdement en wil nog graag eens met een tractor rijden, wie kan hem helpen?

marcel

De 73-jarige Marcel, die in WZC Sint-Alexius woont in Tienen en lijdt aan jongdementie, heeft één grote droom. Hij wil namelijk graag nog eens met een tractor rijden en daarom doet de Alexianen Zorggroep Tienen een oproep op sociale media om iemand te vinden die Marcels droom kan verwezenlijken. Wij willen graag helpen bij die zoektocht en brengen daarom graag zijn verhaal.

 “Als kind ben ik op de boerenbuiten opgegroeid in Kortenaken, tussen boeren en velden. De interesse in tractors zit er dus van jongs af in. Heel mijn leven werkte ik in mijn vrije tijd als hobbyboer in mijn moestuin, waar ik allerlei groenten kweekte. Ik was heel fier op mijn tractor, een rode Zetor. Ik maakte ook deel uit van een tractorclub en geregeld kwamen we samen met vrienden om met de tractors te rijden. De tractorprocessie in Hakendover was ook een jaarlijks evenement waar ik graag naartoe ging. Als ik echt mag dromen, dan zou een rode tractor geweldig zijn. Eigenlijk maakt het niet uit welke tractor het is, ik zou al heel gelukkig worden van nog een toertje te kunnen rijden met een tractor”, zegt Marcel die in het woonzorgcentrum verblijft sinds 2020.

Tijdens zijn tractorrit zal Marcel worden begeleid door ergotherapeut Hanne. “Idealiter is de tractor niet te hoog, Marcel is niet meer zo mobiel. We hebben wel al kinésessies ingepland om te oefenen, zodat een klein trapje opklimmen wel nog gaat lukken.” 

Op sociale media kwamen er al heel wat reacties van mensen die graag willen helpen om Marcels droom te verwezenlijken, wellicht lukt het dus wel. Mensen die kunnen helpen, mogen een mail sturen naar hanne.dejongh@azt.broedersvanliefde.be

“Heb je geen tractor, maar is je interesse wel gewekt om droomvrijwilliger te worden? Op https://presentvzw.be/nl/dromenvangers vind je allerlei dromen van bewoners in een zorg- en welzijnsvoorziening”, luidt het nog.