Wanneer inwoners niet genoeg inbreng hebben, wordt beleid aangepast

2 mei 2022 | 14u27 | Gepost door christian.henn…
Stadhuis van Landen

De stad Landen voert een onderzoek uit  onder de noemer Landen Luistert. De stad vraagt eigenlijk de mening van de inwoners om te zien of ze voldoende hun mening kunnen uiten, hoe vreemder kan het worden. Bovendien kan je, met het invullen van de vragenlijst,  een cadeaucheque winnen van 25 euro maar wat als blijkt dat de meesten vinden dat ze niet voldoende gehoord worden? Dan belooft de meerderheid een aanpassing van hun beleid.

Als we eens de mening vroegen over het feit of mensen voldoende hun mening mogen/kunnen zeggen in Lanen? Dat is de insteek van de nieuwe bevraging die de stad lanceert onder haar inwoners. 

“Als blijkt uit het onderzoek dat er te weinig inspraak en communicatie is, dan gaan we daar zeker rekening mee houden en het proberen te verbeteren, om de burgers directer bij het beleid te betrekken. Misschien moeten er dan nog bijkomende informatiekanalen gecreëerd worden om nog beter te informeren”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders)

De hele maand mei kan men meedoen aan het communicatieonderzoek en laten weten wat men echt denkt. De stad werkt voor dit onderzoek samen met een onderzoeksbureau dat garant staat voor ieders privacy, de kwaliteit van aanpak en de loting van de winnaars van de geschenkcheques.

De vragen

Er wordt gepeild naar hoe graag de mensen in Landen wonen, welke de belangrijkste redenen zijn om in Landen te wonen, hoe de dienstverlening van de stad is, of de gevraagde informatie er komt, of de mensen voldoende op de hoogte gehouden worden van wat er in de stad gebeurt, welke participatiekanalen de mensen kennen, welke communicatiekanalen gebruikt worden. De mensen kunnen hun mening geven over de website, de facebookpagina, het tijdschrift van de stad en veel meer. 

Mensen kunnen ook aangeven waaraan het lokaal bestuur Landen meer, evenveel of minder aandacht moet besteden in de toekomst. Of tenslotte aan welke initiatieven van de stad om de inwoners mee te betrekken er ook effectief zou deelgenomen worden, over wat de stad inspraakmomenten moet organiseren en of er sowieso voldoende inspraak is.

Deelnemen is eenvoudig en kan zowel schriftelijk als digitaal. Foute antwoorden zijn er niet. De vragenlijst kan tot en met 31 mei ingevuld worden. Schriftelijke lijsten  kunnen afgegeven worden aan het centraal onthaal van het stadhuis of gepost worden. Deelnemen kan volledig anoniem, maar wie kans wil maken op de cadeauchecks moet wel zijn naam invullen.

Bevraging: https://research.indiville.be/?e=267629&h=DBD146B0A747249&l=du

Lees meer over