Uitslaande woningbrand in Kortenaken: woonst onbewoonbaar verklaard

De bewoner kon tijdig de woning verlaten

Op dinsdagavond rond 23.40 uur werden de hulpdiensten verwittigd voor een uitslaande brand in de Gelemanstraat in Kortenaken. De brand kon worden geblust, maar de woning was onbewoonbaar. De eigenaar kwam er met de schrik vanaf.

Het betrof een accidentele uitslaande dakbrand over een lengte van tien meter. De bewoner had zelf de woning kunnen verlaten. De brandweer van Tienen, Diest en Herk-de Stad zijn ter plaatse gekomen en hebben tot 3 uur werk gehad met de brand. Gezien de woning aansluit op een schuur, moest er snel gehandeld worden. Ook de elektriciteit moest worden afgezet via de stal. Een deel van de inboedel werd naar de veranda verhuist.

Ook burgemeester Kristof Mollu (KORTbij) kwam ter plaatse. Omdat de woning niet meer bewoonbaar was, moest er opvang voorzien worden voor de eigenaar. Vanuit de gemeente werd een noodwoning aangeboden, maar die was niet nodig want de bewoner kon terecht bij familie. De mobiele ambtenaar zal ook nog ter plaatse gaan kijken of de gemeente op één of andere manier hulp kan bieden.

De brand sloeg gelukkig niet over op de aanpalende schuur

Lees meer over