Pop-up skatepark tot einde zomervakantie

3 augustus 2022 | 14u01 | Gepost door rik.poulman@te…
skatepark

Van dinsdag 9 tot zondag 28 augustus staat er een tijdelijk pop-up skatepark op de parking van het Breugelhuis in Hoeleden.

“Vorig jaar organiseerden we een succesvolle skate-initiatie. Regelmatig kregen we vragen van jongeren om een skatepark in te richten in onze gemeente”, legt schepen van Jeugd Griet Vandewijngaerden uit. “Daarom voorzien we van 9 tot 28 augustus een pop-up skatepark met 8 toestellen in Hoeleden. Het skatepark bestaat uit een bank, quarter pipe, jump, … Ervaren skaters kunnen er terecht om hun kunstjes te verfijnen,. Beginnelingen kunnen hun eerste stappen zetten op een skateboard, inline-skates, BMX of step. Op het einde van deze periode zullen de vrijetijdsdienst en het gemeentebestuur de proefperiode evalueren en de mogelijkheden naar volgend jaar bekijken. Het skaten gebeurt met respect voor de omgeving en kan enkel tussen 9 en 22 uur.”

De parking van het Breugelhuis in Hoeleden leent zich goed tot het inrichten van zo ‘n skatepark. Aan de nabijgelegen gemeentelijke zaal Velpezicht is reeds een permanent klein skatepark aanwezig waardoor deze uitbreiding een extra stimulans is voor de skatende jeugd.

Lees meer over