Burgemeester sluit tijdelijk schoolsite na aanhoudend vandalisme, nu werd er gepoogd brand te stichten

Schoolsite

Burgemeester Peter Reekmans sluit tijdelijk de schoolsite aan de gemeentelijke school in Glabbeek. Reden hiervoor is het aanhoudend vandalisme op de site. Maandag op dinsdag was er opnieuw een poging tot brandstichting.  

De burgemeester komt zelf met het nieuws op zijn sociale media. 

"Nadat we eerder deze week vandalisme aan de sportkooi met kunstgras vaststelden, was er afgelopen avond/nacht alweer een poging tot brandstichten aan de goal van de sportkooi”, zegt Reekmans die dinsdag 23 augustus een politiebesluit nam om de schoolsite tijdelijk te sluiten.

“Al bijna 7 jaar staat de schoolsite met sportkooi open voor alle jongeren buiten de schooluren om er te komen spelen, maar blijkbaar hebben sinds kort enkele vandalen hun weg gevonden naar de sportkooi. We gaan hier nu versneld camera’s plaatsen, maar intussen blijft de schoolsite gesloten om verder vandalisme te vermijden.”

De politie patrouilleert in de buurt en doet er controle. “De agenten zullen onmiddellijk optreden tegen ongewenste bezoekers die over de toegangspoort of omheining zouden kruipen”, besluit de burgemeester.

Lees meer over