Burgemeester Peter Reekmans aangevallen door agressieve bacterie: "Gelukkig was het geen vleesetende"

Peter Reekmans
Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is even out, aanvankelijk leek hij een doordeweekse operatie te moeten ondergaan maar de dorpsvader had veel geluk, want, zo blijkt nu, er was meer aan de hand. Reekmans werd namelijk aangevallen door een bacterie in zijn bloed ,die familie is van de zogenaamde vleesetende bacterie. Wanneer een bepaalde  bacterie in de bloedbaan of onderliggend weefsel terecht komt is er sprake van een invasieve infectie waarbij ernstige klachten kunnen ontstaan zoals bloedvergiftiging. De burgemeester liep deze bloedvergiftiging op door een klein wondje en heeft gewoon pech gehad.

Eerder deze week liet Reekmans, via zijn sociale media weten, dat hij even out was voor een operatie en zijn taak werd overgenomen door waarnemend burgemeester Kris Vanwinkelen (Dorpspartij), iedereen dacht toen nog dat het om een doordeweekse ingreep ging, niets is minder waar. "Ik was zaterdag in de zetel in slaap gevallen  en toen ik wakker werd, voelde ik me echt niet goed, de koorts liep op tot om en bij de 40 graden, ik wist meteen dat dit niet ok was. Maandag, dinsdag en woensdag voelde ik mij doodziek en kon enkel van de zetel naar bed en omgekeerd. De pijn zat vooral in mijn bil waardoor ik mij amper kon bukken of kon stappen. Ik kon geen kous aandoen en werd 10 keer per nacht wakker van de pijn. Ik had enkele jaren geleden al eens een vergelijkbaar infectie door een wonde aan mijn voet gehad, toen kwam ik ook in het ziekenhuis terecht voor een baxter met antibiotica maar toen konden ze daar perfect een cultuur van kweken en de juiste antibiotica voor maken, nu lukte dat niet omdat de infectie in het weefsel van mijn bil was ontstaan door een inspuiting. Het lijkt alsof ik die week heb overgeslagen en er niet bij was?"

Abces van 3 cm. 

Na onderzoek bleek de burgemeester een abces te hebben ontwikkeld van bijna 3 cm in het weefsel van  zijn bil. "Het ging om een etterbol die drukte op mijn spieren. Het was een agressieve bacterie, gelukkig alleen maar familie van de vleesetende bacterie maar niet die variant. Anderzijds is ook die zeer resistent en komt ze zelden voor."

De burgervader werd op de voet opgevolgd. "Elk onderzoek liep uit op een sisser, de voorbije week is, zoals ik zei, volledig aan mij voorbij gegaan. Er werden meerdere antibiotica geprobeerd, maar pas de laatste was het juiste, daardoor ging de koorts al omlaag maar de pijn in de bil bleef.. Ze prikten vandaag het abces in het ziekenhuis open en daarmee werd de druk op mijn spieren weg genomen. Ik mank vandaag nog altijd zwaar op één been. Maar ik besef dat ik geluk heb gehad, het was niet zo erg als een vleesetende bacterie  maar wel een forse bloedvergiftiging en dit kan eigenlijk iedereen overkomen via een wondje of een injectie, deze bacterie is anderzijds ook heel resistent. Ik kon echt niets meer doen, gelukkig liep het goed af. Volgende week dinsdag sta ik er weer."

Lees meer over