Van het kasteel van Versailles naar de Sint-Annakerk van Roosbeek

27 januari 2023 | 11u31 | Gepost door christian.henn…
Tijdens het concert in het kasteel van Versailles

Chris Vervliet, burgemeester van Boutersem trok naar het kasteel van Versailles in Frankrijk, niet alleen voor een bezoek aan het prachtige domein, maar om er een concert bij te wonen van tenor Reinoud Van Mechelen, een dorpsgenoot uit Boutersem.

“We hadden we het voorrecht een optreden bij te wonen van onze Boutersemse dorpsgenoot Reinoud Van Mechelen in de prestigieuze Salon d' Hercule zaal in het kasteel van Versailles. Samen met a nocte temporis bracht hij de opera Cephale et Procris  van de zeventiende eeuwse componiste Elisabeth Jacquet de la Guerre in concert. De eerste Franse opera gecomponeerd door een vrouw. Reinoud is de bezieler van Boutersem Buitengewoon Klassiek”, aldus burgemeester Chris Vervliet.

“Zaterdag 28 januari , om 20u brengt hij sopraan Lore Binon naar Roosbeek. Ook zij trad op in Versailles en wordt zaterdag begeleid door Inge Spinette,” aldus de burgemeester die genoot van zijn bezoek aan het kasteel van Versailles. Hij postte een foto van de spiegelzaal in Versailles met de ludieke mededeling ‘op zoek naar een nieuw gemeentehuis voor Boutersem’

Het concert in de Sint-Annakerk van Roosbeek, aan de Lubbeeksestraat, vindt plaats op zaterdag 28 januari van 20 tot 22 uur. Sopraanzangeres Lore Binon schittert zowel in opera’s als in intiemere kamermuziek. Samen met pianiste Inge Spinette stelt ze voor het tweede concert van Boutersem buitengewoon klassiek haar nieuwste cd voor met Duitse liederen uit het begin van de vorige eeuw.

Op 12 maart is ‘a nocte temporis’, met Reinoud Van Mechelen te gast in Montréal in Canada, maar op 19 maart alweer in de Sint-Annakerk van Roosbeek.

Info: tickets@anoctetemporis.org en http://anoctetemporis.org/bbk

Lees meer over